Dieta South Beach - forum dyskusyjneSouth Beach

Forum dyskusyjne na temat diety south beach (plaż południa).

Nie jesteś zalogowany.

#1 2006-12-30 12:57:50

sunlight
Moderator
Zarejestrowany: 2006-12-29
Posty: 688
Reputacja :   23 

Ciasta, desery, przekąski ...

Ciasteczka owsiane

Składniki (trochę "na oko", proporcje można modyfikować):


dwie szklanki płatków owsianych (ale nie błyskawicznych, tylko zwykłych)
szklanka otrębów owsianych
dwa jajka
trochę margaryny w płynie - Rama Culinesse, albo Knorr (margaryna w kostkach ma szkodliwe izomery trans, a masło ma tłuszcze nasycone)

trochę mleka odtłuszczonego
miód, fruktoza do posłodzenia (albo spacjalny słodzik, który można piec - uwaga, ASPARTAMU NIE MOŻNA!!!)
Przyrządzanie:

Płatki i otręby wsypujemy do miski, wbijamy jajka, dodajemy dwie-trzy łyżki margaryny, kilka łyżek miodu (albo czegoś innego słodkiego - ilość trzeba sobie dobrać eksperymentalnie). Składniki dokładnie mieszamy, dolewamy trochę mleka, znowu mieszamy. Masa ma być dobrze posklejana, trudna do mieszania, ma się solidnie przyklejać do łyżki. Odstawiamy ją na kilka godzin, żeby płatki nasiąkły. Przed pieczeniem dolać trochę mleka (żeby masa była bardziej plastyczna) i wymieszać.
Nabierać kopiastą łyżkę masy, formować z niej placki o średnicy 5 cm i grubości niecałego centymetra. Ciasteczka układać na blaszce przykrytej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku w temp. ok. 150-200 stopni na środkowym poziomie około 20 minut. Powinny zrobić się na wierzchu złoto-brązowe. Zostawić w piekarniku aż do jego wystygnięcia. I już!

Można do masy dodać 2-3 łyżeczki odtłuszczonego kakao, jakiś aromat, zmielone orzechy, kilka łyżek mąki pszennej razowej 2000... Resztę pozostawiam Waszej wyobraźni.


http://straznik.dieta.pl/show.php/3pony.png_monster.png_63_56.2_50.png

Offline

 

#2 2007-01-02 14:31:16

sunlight
Moderator
Zarejestrowany: 2006-12-29
Posty: 688
Reputacja :   23 

Re: Ciasta, desery, przekąski ...

KULKI CZEKOLADOWE

1 gorzka czekolada
pół szklanki „owsianki”= mieszanka płatków owsianych, żytnich i jęczmiennych nie błyskawicznych
1 łyżka wody
1 żółtko
zmielone orzechy

Do niewielkiego rondelka wsypać owsiankę i podgrzać na małym ogniu, uważając, żeby płatki się nie rumieniły. Wrzucić pokruszoną czekoladę i dolać łyżkę wody, żeby czekolada szybciej się roztopiła. Kiedy tylko zacznie się rozpuszczać mieszamy intensywnie, płatki powinny się okleić czekoladą. Zdejmujemy z ognia i gdy masa lekko przestygnie wbijamy żółtko. Małą łyżeczką nabieramy masę i obtaczamy w suchej owsiance lub zmielonych orzechach (polecam pistacjowe). Do kulek wyśmienite jest czerwone wino lub jogurt.


http://straznik.dieta.pl/show.php/3pony.png_monster.png_63_56.2_50.png

Offline

 

#3 2007-01-02 14:48:21

sunlight
Moderator
Zarejestrowany: 2006-12-29
Posty: 688
Reputacja :   23 

Re: Ciasta, desery, przekąski ...

Galaretka truskawkowa

Składniki:
- 50 dag mrożonych truskawek, ewentualnie wiśni, malin lub mrożonych owoców jagodowych
- 3 łyżki żelatyny
- substytut cukru
- sok z cytryny

Zagotować ok. 1,5 l wody, wsypać zamrożone truskawki lub inne owoce, gotować na małym ogniu do czasu, aż owoce wypłyną na wierzch, garnek przykryć, odstawić na 5 minut,
kompot przecedzić, przyprawić do smaku cukrem i sokiem z cytryny, w płynie rozpuścić żelatynę, przestudzić, przelać do formy w kształcie babki, ostudzić, wstawić do lodówki, by galaretka stężała,
formę włożyć na chwilę do naczynia z ciepłą wodą, wyjąć galaretkę, przewracając do góry dnem, można podawać z sosem przyrządzonym z odcedzonych, zmiksowanych truskawek i odrobiny malibu.


http://straznik.dieta.pl/show.php/3pony.png_monster.png_63_56.2_50.png

Offline

 

#4 2007-01-03 12:03:17

wanilia
Superekspert
Zarejestrowany: 2006-12-29
Posty: 1136
Reputacja :   21 

Re: Ciasta, desery, przekąski ...

TRUSKAWKOWO-WANILIOWY KOKTAJL MARZEN

1 szklanka jogurtu naturalnego
1 szklanka mleka 1%
2 szklanki mrozonych truskawek
1 lyzeczka olejku waniliowego
ewent. slodzik lub miod

zmiksowac jogurt, mleko, truskawki i olejek w blenderze na gladka mase. podawac schlodzony


http://www.fit.pl/kalkulatory/straznik_wagi/67/70/60/obrazek_02.png/tlo_10.png

Offline

 

#5 2007-01-05 00:40:47

sunlight
Moderator
Zarejestrowany: 2006-12-29
Posty: 688
Reputacja :   23 

Re: Ciasta, desery, przekąski ...

Owocowe babeczki

24 małe lub 12 dużych (zależy od formy, najlepiej małe teflonowe foremki do babeczek)
- 2 kwaśne jabłka (200g)
- 2 jaja, oddzielnie żółtka i białka
- 10 zmiażdżonych słodzików
- 1 łyżeczka cukru waniliowego (może być bez)
- 2 łyżki otrąb owsianych
- 1 łyżka migdałów(płatki) (może być bez)

Nagrzać piekarnik do temp. 200C
Jabłka obrać, pokroić w drobną kostkę i odstawić. Żółtka utrzeć ze słodzikiem na puszystą masę. Dodać łyżkę otrąb i dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cukier waniliowy. Do żółtek dodać 3-4 łyżki piany, wsypać pozostałe otręby i dokładnie wymieszać. Dodać pozostałą pianę i ciasto delikatnie wymieszać. Do każdej foremki włożyć po jednej łyżce ciasta i rozłożyć na nim porcje jabłek. Przykryć je ciastem, tak by sięgało do 3/4 wysokości foremek i posypać migdałami. Babeczki wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 15-17 minut, aż się zarumienią. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzić patyczkiem, czy są upieczone wewnątrz


http://straznik.dieta.pl/show.php/3pony.png_monster.png_63_56.2_50.png

Offline

 

#6 2007-01-05 18:00:11

wanilia
Superekspert
Zarejestrowany: 2006-12-29
Posty: 1136
Reputacja :   21 

Re: Ciasta, desery, przekąski ...

PUDDING CZEKOLADOWY

2 szklanki beztluszczowej smietany pol na pol z mlekiem
1 lyzka zelatyny
1/4 szklanki substytutu cukru
1/3 szklanki kakao
szczypta soli
3 lyzki kawaleczkow gorzkiej czekolady
1/2 lyzeczki olejku waniliowego

wlac polowe smietany pol na pol z mlekiem do malej miski. wsypac zelatyne i odstawic, az zmieknie na ok.5 minut. w tym czasie wymieszac substytut cukru, kakao i sol w srednim garnku. domieszac reszte smietany pol na pol z mlekiem. doprowadzic do wrzenia, nieustannie mieszajac. zdjac z ognia, wrzucic kawalki czekolady i odstawic na 1 minute. nastepnie ubic do gladkosci. wlac do garnka mieszanine z zelatyna i mieszac az sie zelatyna rozpusci. domieszac olejek waniliowy i przelac mase do czterech miseczek. nakryc kazda folia spozywacza i schlodzic w najzimniejszej czesci lodowki, az pudding stezeje - mniej wiecej 3 godziny lub przez noc


http://www.fit.pl/kalkulatory/straznik_wagi/67/70/60/obrazek_02.png/tlo_10.png

Offline

 

#7 2007-04-04 22:36:13

asica
Plażowicz ekspert
Zarejestrowany: 2007-02-26
Posty: 317
Reputacja :   

Re: Ciasta, desery, przekąski ...

SERNIK LIGHT
-ok.400g. chudego twarogu
-3 jajka
-fruktoza
-odrobina proszku do pieczenia (tylko żeby sernik się trochę podniósł)
-masło niskotłuszczowe (w moim przypadku Mlekovity Miss Figura)
-otręby
Twaróg ucieramy lub mielimy alby nie było grudek. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy z odrobinką soli, a żółtka ucieramy z fruktozą (tyle aby było bardzo słodkie, ale wedle gustu). Do twarogu dodajemy żółtka i ucieram na jednolitą masę. Dodajemy proszek do pieczenia i na końcu białko delikatnie mieszając aby nie opadło. Formę na sernik wysmarować masłem i posypać otrębami. Wlać sernik i wstawić do nagrzanego piekarnika(ok.180-200 stopni).Piec aż ciasto będzie rumiane i będzie odchodzić od ścianek formy.


KULKI CZEKOLADOWE
1 gorzka czekolada
pół szklanki „owsianki”= mieszanka płatków owsianych, żytnich i jęczmiennych nie błyskawicznych
1 łyżka wody
1 żółtko
zmielone orzechy
Do niewielkiego rondelka wsypać owsiankę i podgrzać na małym ogniu, uważając, żeby płatki się nie rumieniły. Wrzucić pokruszoną czekoladę i dolać łyżkę wody, żeby czekolada szybciej się roztopiła. Kiedy tylko zacznie się rozpuszczać mieszamy intensywnie, płatki powinny się okleić czekoladą. Zdejmujemy z ognia i gdy masa lekko przestygnie wbijamy żółtko. Małą łyżeczką nabieramy masę i obtaczamy w suchej owsiance lub zmielonych orzechach (polecam pistacjowe). Do kulek wyśmienite jest czerwone wino lub jogurt. Polecam przy tej okazji: jogurt naturalny 0% mleczarni Obory, wszystkie dozwolone jogurty owocowe Jogobella light, Jogurt naturalny Danone.


SERNIK NA ZIMNO
75 dag twarożku homogenizowanego
3 opakowania galaretki
dodatki:
2 opakowania galaretki
½ kg owoców ( z wyjątkiem kiwi i świeżego ananasa)
masło do posmarowania formy
1 łyżka substytutu cukru pudru

Przygotować 3 galaretki z połowy ilości wody ( 3 szklanki), lekko przestudzone wymieszać z serkiem. Tortownicę wysmarować masłem, oprószyć słodzikiem, wlać masę serową, wystudzić i wstawić do lodówki. Pozostałe galaretki przygotować w normalnej ilości wody i wystudzić, owoce ułożyć na serze i zalać krzepnącą galaretką.


SUBSTYTUT SERNIKA
2 zółtka mieszamy dokładnie z serkiem homo - ok. 250 - 300 g. Dodajemy słodzik (ja rozpuszczam zwykle pastylki w ciepłej wodzie, bo inne słodziki mają nieciekawy pdsmak) oraz - niekoniecznie - z aromatem rumowym albo innym. Bialka ubijamy na sztywno z dodatkiem soli i delikatnie łączymy z mieszaniną serka i żółtek.
Do żaroodpornego naczynia wkładamy owoce np. pokrojone brzoskwinie, albo maliny, na to wykładamy mase serowa i zapiekamy ok. 15-20 min. w temperaturze ok. 200 stopni, aż stężeje. I bedzie lekko złota od góry.


ROLADA Z JABŁKAMI
- 5 jaj,
- 1 szklanka fruktozy,
- 1 szklanka mąki z pełnego przemiału,
- łyżeczka proszku do pieczenia,
- 6 jabłek pokrojonych w małe plasterki ,
- łyżeczka cynamonu.

Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy jabłka pokrojone w plastry, posypujemy cynamonem. Jajka całe ucieramy z fruktozą na jednolitą masę. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Mieszamy i wylewamy ciasto na jabłka. Pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu wykładamy ciasto na ściereczkę i zawijamy gorącą roladę, tak żeby jabłka były w środku. Wystudzoną roladę można posypać rozdrobnioną fruktozą. 

CIASTO DROŻDŻOWE
Pół kostki drożdży
1-2łyżeczki fruktozy (drożdże na fruktozie rosną, ostatnio sama sprawdzałam smile )
2 łyżki fruktozy
1,5 szklanki mleka
0,5 kg mąki razowej
1 jajko
szczypta soli
1/3 szklanki oleju
drożdże z cukrem i fruktozą polączyć i poczekać aż się upłynnią, dolać podgrzane (nie gorące!)mleko, posypać 3 łyżkami mąki (nie mieszać)
przykryć ściereczką i w ciepłe miejsce aż wyrośnie.  resztę mąki połączyć z jajkiem olejem i solą, dolać wyrośnięty zaczyn i wymieszać.
Wychodzi z tego takie dość rzadkie ciasto, znowu do wyrośnięcia.
Wyrośnięte wylać na blaszkę ułożyć owoce(truskawki jabłko z cynamonem, śliwki, czereśnie) i do piekarnika (jeszcze nie nagrzanego niech ciasto podrośnie)
Piec ok 30 min w temp 180 - 200stC


RAZOWY MURZYNEK:
1/3 szkl oliwy
1/4 szkl.mleka 0,5%
3/4 szkl. fruktozy
2 lyzki gorzkiego kakao
powyzsze składniki wymieszać, zagotować i wystudzić, odłożyć 1/2 szkl. na polewę
Do masy wmiksować 1 szkl. mąki razowej,1 łyżeczkę proszku do pieczenia, 2 żółtka, ew. olejek np. migdałowy, posiekane bakalie. ubic pianę z 2 białek, delikatnie domieszać do ciasta. Wlac do keksówki lub tortownicy lub z kominkiem - jaka tam macie - piec 40 min w 170 st.C. Na goracym rozsmarować polewę i posypać np. kokosem.



SMACZNEGO!!!

Ostatnio edytowany przez asica (2007-05-12 01:34:04)


http://www.fit.pl/kalkulatory/straznik_wagi/54/59/50/obrazek_04.png/tlo_01.png

Offline

 

#8 2007-04-25 14:01:26

rubensowskiksztalt
Plażowicz ekspert
Od: Olsztyn
Zarejestrowany: 2007-04-24
Posty: 443
Reputacja :   11 

Re: Ciasta, desery, przekąski ...

GRANITA JAGODOWA
1 / 2 szklanki wody
1 / 4 szklanki substytutu cukru
30 dag mrożonych jagód lub borówek amerykańskich
1 cytryna; zetrzeć skórkę i wycisnąć sok
cienkie kwałki skórki cytrynowej do dekoracji
1 / 2 szklanki niskotłuszczowej bitej śmietany

W małym garnku na średnim ogniu zagotować wodę  z substytutem cukru. Gotować przez 2 minuty, a następnie odstawić i schłodzić do temperatury pokojowej.
W naczyniu miksera lub robota kuchennego umieścić jagody, skórkę cytrynową, sok cytrynowy i ostudzony syrop. Za pomocą końcówki z metalowym ostrzem miksować przez 2 minuty lub aż jagody będą grubo rozdrobnione. Przelać do małej metalowej miski i zmieszać kilka razy widelcem, rozdrabniając ewentualne większe kawałki. Nakryć miskę folią, wstawić do zamrażalnika i zostawić do następnego dnia.
Nałożyc masę do 6 szklancyh pucharków, udekorować kawałkami skórki cytrynowej i nałożyć śmietanę(wg. uznania)

Liczba porcji:6
1 porcja: 60 kalorii


Pracuj na to, czego pragniesz, zadowalaj się tym, co masz.

Offline

 

#9 2007-04-25 14:05:58

rubensowskiksztalt
Plażowicz ekspert
Od: Olsztyn
Zarejestrowany: 2007-04-24
Posty: 443
Reputacja :   11 

Re: Ciasta, desery, przekąski ...

MROŻONY DESER TRUSKAWKOWY

2 łyżki majonezu
23 dag kremowego serka śmietankowego
1 łyżka soku cytrynowego
30 dag mrożonych truskwek, częściowo rozmrożonych
1 szklanka niskotłuszczowej bitej śmietany

W średniej misce dokładnie wymieszać serek śmietankowy z majonezem. Dodać sok cytrynowy i truskawki, po 1 / 4 szklanki naraz. Domieszać bitą śmietanę. Otrzymaną masę równo rozdzielić do 6 żłokowanych foremek i mrozić przez 2 godziny lub aż deser stwardnieje. Podawać jako sałatkę owocową na deser.

Liczba porcji: 6
1 porcja: 160kalorii


Pracuj na to, czego pragniesz, zadowalaj się tym, co masz.

Offline

 

#10 2007-04-25 14:12:26

rubensowskiksztalt
Plażowicz ekspert
Od: Olsztyn
Zarejestrowany: 2007-04-24
Posty: 443
Reputacja :   11 

Re: Ciasta, desery, przekąski ...

LODY MAŚLANKOWE TRUSKAWKOWE
1 szklanka substytutu cukru
1 szklanka wody
2,5 szklanki ćwiartek truskawek
1 szklanka maślanki

W dużej misce ropuścić substytut cukru w wodzie. Truskawki zmiksować na gładka masę. Dodać truskawki i maślankę do roztworu substytutu cukru i mieszać, aż składniki dobrze się połączą. Przelać do naczynia, któe można zamrażać , wstawić do zamrażalnika i pozostawić do następnego dnia. Wyjąć na 30 minut przed podaniem.

Liczba porcji:4
1 porcja: 120kalorii


Pracuj na to, czego pragniesz, zadowalaj się tym, co masz.

Offline

 

#11 2007-04-25 14:17:27

rubensowskiksztalt
Plażowicz ekspert
Od: Olsztyn
Zarejestrowany: 2007-04-24
Posty: 443
Reputacja :   11 

Re: Ciasta, desery, przekąski ...

PIANKA TRUSKAWKOWA

85g galaretki truskawkowej w porszku bez cukru
1 szklanka wrzącej wody
28 dag mrożonych truskawek
23 dag sztucznie słodzonego beaztłuszczowego jogurtu truskawkowego

Natłuścić litrową formę ceramiczna.
W misce rozpuścić galaretkę we wrzątku. Włożyć truskawki i mieszać, aż się rozmrożą. Chłodzić przez 30 minut lub aż galaretka się zetnie. Następnie ubijać mikserem elektrycznym włączonym na średnią czybkość, aż zrobi się z niej pianka. Wymieszać z jogurtem. Otrzymana masę wlać do przygotowanej formy i chłodzić przez półtorej godziny lub aż się zetnie.

Liczba porcji: 4
1 porcja 70 kalorii


Pracuj na to, czego pragniesz, zadowalaj się tym, co masz.

Offline

 

#12 2007-04-25 14:25:05

rubensowskiksztalt
Plażowicz ekspert
Od: Olsztyn
Zarejestrowany: 2007-04-24
Posty: 443
Reputacja :   11 

Re: Ciasta, desery, przekąski ...

SUFLET JABŁKOWO MIGDAŁOWY

3 średnie nadające się do pieczenia jabłak, obrane pozbawione gniazda nasiennego i pokrojone na kawałki wielkości kęsa
1 / 4 szklanki wody
3 łyżki substytutu cukru
1/2 łyżeczki ekstraktu migdałowego
5 białek jaj
1/4 szklanki prażonych migdałów w plasterkach (wg uznania)

Do dwulitrowego garnka wlać wodę i włożyć jabłka. Na dużym ogniu doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do słabego, nakryć i powoli gotować, od czasu do czasu mieszając, przez 10 minut lub aż jabłka będa miękkie.
Domieszać substytut cukru i ekstrakt migałowy. Zdjąż z palnika i umieścić na 10 minut w lodówce (na żaroodopornej podkładce).
Rozgrzać piekarnik do 220C
W dużej misce za pomoca miksera ustawionego na dużą szybkość ubić białka jaj na sztywną pianę. Plastikową łopatką delikatnie wymieszać ją z masa jabłkową. Przełożyć otrzymaną masę do półtoralitrowego naczynia do pieczenia sufletów.
Piec przez 15 minut lub aż suflet urośnie, a jego powierzchnia się zarumieni.
Przed podaniem posypać migdałami(wg uznania). Podawać na ciepło.

Liczba porcji : 4
1 porcja :150 kalorii


Pracuj na to, czego pragniesz, zadowalaj się tym, co masz.

Offline

 

#13 2007-05-03 17:08:55

smarty
Plażowicz ekspert
Zarejestrowany: 2007-03-31
Posty: 636
Reputacja :   19 

Re: Ciasta, desery, przekąski ...

CIASTKA CZEKOLADOWO MALINOWE BEZ MAKI
3/4 szklanki kawaleczkow gorzkiej czekolady
1/2 szklanki margaryny( bez tluszczow trans)
1/2 szklanki granulowanego substytutu cukru
1/2 szklanki nieslodzonego kakao
3 duze jajka
1/2 szklanki malin

potrzebna foremka na 12 mufinek
do garnka z grubym dnem wlozyc czekolade i margaryne ina malym ogniu rozpuscic
w sredniej misce wymieszac kakao z substytutem cukru dodac jaja i ubijac az skladniki sie polacza. ubijajac wlac czekolade z margaryna i mieszac do polaczenia skladnikow
rozlozyc ciasto do foremek (okolo 2,5 lyzki masy na foremke) i delikatnie wcisnac po 3 maliny do kazdej porcji, piec 12-15 min w piekarniku nagrzanym do 190 stopni, az na powierzchni pojawi sie cienka chrupiaca warstwa
powinno sie spozywac tylko jedna jako porcje wiec reszte lapiej zamrozic zeby nie kusily


http://www.fit.pl/kalkulatory/straznik_wagi/63/86/59/obrazek_05.png/tlo_09.png

Offline

 

#14 2007-05-03 17:16:15

smarty
Plażowicz ekspert
Zarejestrowany: 2007-03-31
Posty: 636
Reputacja :   19 

Re: Ciasta, desery, przekąski ...

CIASTECZKA Z MASLEM ARACHIDOWYM I GALARETKA

3/4 szklanki granulownego substytutu cukru
1 duze jajko
1 lyzeczka olejku waniliowego
1 szklanka kremowego masla arachidowego
1 lyzeczka sody oczyszczonej 1/4 szklanki dzemu bez cukru

zmiksowac substytut cukru z jajkiem i olejkiempo okolo 3 min dodac maslo arachidowe i sode, dalej miksowac do polaczenia skladnikow i utworzeia ciasta
uformowac 24 kulki (okolo 2 lyzeczki) rozplaszczyc je lekko zrobic dziurke i nalozyc pol lyzeczki dzemu, piec w piekarniku rozgrzanym do 180  przez 12-15 min az sie lekko zrumienia
porcja to tylko 2 sztuki sad


http://www.fit.pl/kalkulatory/straznik_wagi/63/86/59/obrazek_05.png/tlo_09.png

Offline

 

#15 2007-05-03 17:25:06

smarty
Plażowicz ekspert
Zarejestrowany: 2007-03-31
Posty: 636
Reputacja :   19 

Re: Ciasta, desery, przekąski ...

trufle z zielona herbata (lub kazda inna)

3/4 szklanki beztluszczowej smietany pol na pol z mlekiem
4 torebki zielonej herbaty
25 dkg gorzkiej czekolady drobno posiekanej
1/4 szklanki nieslodzonego kakao

smietane z mlekiem doprowadzic do wrzenia w malym garnku, zdjac z ognia wlozyc torebki z herbata na 5 min zeby naciognela, po 5 min wyjac i wycisnac torebki, ponownie doprowadzic do wrzenia i wlac do miski z posiekana czekolada wymieszac.
umiescic miske w zamrazalniku na 10 min az masa sie zetnie, co 2 min wyciagac i mieszac
czekalada nadaje sie do formowania trufli kiedy przestaje miec konsystencje budyniu i zaczna twardniec
nabierac okolo 2 lyzeczki masy formowac kulki o srednicy okolo 2,5 cm, kulki obtoczyc w kakao, otrzasnac nadmiar kakao podawac lub w szczelnym opakowaniu wstawic do lodowki gdzie mozna przechowywac do 2 tygodni
porcja to 2 trufle sad i sprawdzian silnej woli jak resta czeka w lodowce


http://www.fit.pl/kalkulatory/straznik_wagi/63/86/59/obrazek_05.png/tlo_09.png

Offline

 

Stopka forum

Powered by PunBB 1.2.14
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson

stat4u

 Reklama: Dieta24.org  Dieta kapuściana  Dieta grejpfrutowa  Psycholog rodzinny  Dieta 1000 kalorii