Dieta South Beach - forum dyskusyjneSouth Beach

Forum dyskusyjne na temat diety south beach (plaż południa).

Nie jesteś zalogowany.

  • Index
  •  » II faza
  •  » Co polecacie - wypróbowane przepisy II-fazowe

#1 2007-05-23 21:38:39

blue
Administrator
Zarejestrowany: 2006-12-27
Posty: 5927
Reputacja :   128 

Co polecacie - wypróbowane przepisy II-fazowe

Czyli wątek o tym co ostatnio odkryłyście i jest pyszne i co może natchnąć kogoś na zrobienie czegoś pysznego i uniknięcie monotonii.

Co nie znalazło się w pierwszej fazie to truskawki z jogurtem i słodzikiem smile


170cm wink
http://straznik.dieta.pl/show.php/usmieszki.png_3misio.png_86_72.6_66.png
nowy start 14 października - nie ma zmiłuj...

Offline

 

#2 2007-06-05 23:28:07

smarty
Plażowicz ekspert
Zarejestrowany: 2007-03-31
Posty: 636
Reputacja :   19 

Re: Co polecacie - wypróbowane przepisy II-fazowe

moze to nie jest baardzo pyszne, ale napewno dobre to nalesnik z platkow owsianych

pol szklanki platkow owsianych
pol serka wiejskiego
2 jaja
pol lyzeczki aromoatu waniliowego
pol lyzeczki cynamonu

dobrze wymieszac i smazyc na natluszczonej patelni, jest to latwe do zrobienia i szybkie sniadanko, ja jem z dzemem light, w ksizce jest napisane ze z syropem do nalesnikoe
i jest napisane 4 bialka zamiast 2 jajka ale mi szkoda tych jajek wiec zamiast marnowac 4 to daje 2 cale


http://www.fit.pl/kalkulatory/straznik_wagi/63/86/59/obrazek_05.png/tlo_09.png

Offline

 

#3 2007-06-27 14:47:17

kasik_tom
Plażowicz ekspert
Zarejestrowany: 2007-05-17
Posty: 216
Reputacja :   

Re: Co polecacie - wypróbowane przepisy II-fazowe

moje wczorajsze śniadanie- wyszło pysznie smile
omlet jabłkowy

rozbełtać 2 jajka, dosłodzic fruktozą, wsypać cynamon, 2 łyżki pokruszonych otrąb jabłkowych i 3 łyżki muesli, do tego dorzucić pocięte na małe kawałki orzechy, wymieszać porządnie, usmażyć na patelni na wierzchu ułożyć pocięte na cieniutkie kawałki-plasterki  jabłko, posypać znowu cynamonem, złożyć na pół i popodgrzewać na małym ogniu:) ja to jadłam z jogurtem naturalnym light, niebo w gębie było smile


http://straznik.dieta.pl/show.php/usmieszki.png_fit.png_74_69_60.png

Offline

 

#4 2007-08-04 13:16:34

Gajana
Plażowicz ekspert
Zarejestrowany: 2007-07-24
Posty: 482
Reputacja :   28 

Re: Co polecacie - wypróbowane przepisy II-fazowe

Z pyszności polecam batonik Corny Light. Nie ma cukru, ma za to zboża i całe 75 kalorii smile

Offline

 

#5 2007-08-04 18:51:28

Black-lulu
Plażowicz 3. poziomu
Od: Leszno
Zarejestrowany: 2007-07-03
Posty: 129
Reputacja :   

Re: Co polecacie - wypróbowane przepisy II-fazowe

Ja zamiast batonika wole zjeść jabłko wink  (troche mijam sie z prawda ale staram sie tak myslec- motywacja najwazniejsza)


Join me in the Phentermine support group!http://www.phenforum.com/ticker/img,43,79,0,kg,62,54,54,/weight.png

Offline

 

#6 2007-08-20 20:15:36

ggurall
Plażowicz 3. poziomu
Od: Katowice
Zarejestrowany: 2007-08-05
Posty: 206
Reputacja :   

Re: Co polecacie - wypróbowane przepisy II-fazowe

ja ostatno odkryłam jaki pyszny jest jogurt nat z zotta(ekstra kremowy bez cukru) z kokosem cynamonem i jak chce troche słodyczy to z jednym pokruszonym słodzikiem,to mój deser:D pychota


http://straznik.dieta.pl/show.php/usmieszki.png_3cebula.png_69_69_60.png

Offline

 

#7 2007-08-22 18:15:15

vinya
Plażowicz ekspert
Zarejestrowany: 2007-03-24
Posty: 235
Reputacja :   

Re: Co polecacie - wypróbowane przepisy II-fazowe

a ja uwielbiam omleta (bez soli!!! i przypraw innych) którego trzeba podsmazyc, potem  nalozyc serek homo waniliowy i albo borówki, albo truskawki i złożyc na pół...coś cuuudownego..


http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=98225378535ecdd3c.png

Offline

 

#8 2008-01-16 11:10:57

daizee
Superekspert
Zarejestrowany: 2007-12-15
Posty: 2896
Reputacja :   83 

Re: Co polecacie - wypróbowane przepisy II-fazowe

Kogel-mogiel

już o tym pisałam w pogaduchach, ale wpiszę jeszcze tutaj smile

2 żółtka
2 łyżeczki ksylitolu (nie mam pojęcia, jak się mają inne słodziki do tego przepisu)

w garnku podgrzewamy wodę, żeby zawrzała. do miseczki wbijamy żółtka i wsypujemy ksylitol. wstawiamy miseczkę na garnek i ubijamy żółtka mikserem na gładką masę. pychotka big_smile


01.12.2007-05.07.2008: -20kg (84kg->64kg)
staram się jeść mądrze
http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=75834e185255a1664.png
wzrost 171cm

Offline

 

#9 2008-02-04 09:32:54

asik
Moderator
Zarejestrowany: 2007-01-12
Posty: 4560
Reputacja :   150 

Re: Co polecacie - wypróbowane przepisy II-fazowe

Mamy juz trochę przepisów II-fazowych, ale tak jak na I fazie nie wszystkie są przetestowane, dlatego proszę o umieszczanie w wątku informacji o przepisach, które wypróbowaliście, zasmakowały Wam i weszły do waszych ulubionych II-fazowych.

Podzielcie się swoimi opiniami smile


http://straznik.dieta.pl/show.php/eden.png_3general.png_78_64.8_62.png
Wzrost 170 cm

Offline

 

#10 2008-02-06 12:58:10

gosia23
Nowy uczestnik
Zarejestrowany: 2007-07-11
Posty: 22
Reputacja :   

Re: Co polecacie - wypróbowane przepisy II-fazowe

CIASTO ORZECHOWE Z WIŚNIAMI

2 żółtka
4 białka
2 łyżeczki fruktozy (można dać więcej, ale wiśnie są dość słodkie)
3 łyżeczki jakiejś margaryny (ja daję Ramę Classic do smarowania pieczywa)
ok. 8 dag orzechów włoskich - zmielić na mąkę
ok. 1/4 szkl orzechów włoskich w kawałkach
ok. 3/4 szkl suszonych wiśni (drobno pokrojonych)
łyżeczka proszku do pieczenia
aromat migdałowy
czekolada gorzka

Żółtka ucieramy z fruktozą na kogel mogel. Dodajemy margarynę i dalej ucieramy na kremik. Dodajemy zmielone orzechy, proszek do pieczenia i aromat i dalej ucieramy aż się połączy (wychodzi taka gęsta papka). Białka ubijamy osobno ze szczyptą soli. Przekładamy 0,5 piany z białek do masy orzechowej i dokładnie mieszamy żeby ją rozrzedzić. Potem dodajemy resztę piany i orzechy z wiśniami i delikatnie wszystko mieszamy. Przekładamy do dobrze natłuszczonej i wysypanej (np. mąką razową) blaszki i pieczemy w 180 st około 50min. Po upieczeniu polewamy gorzką czekoladą. PYCHA!!! A jak pachnie...

Z tej porcji wychodzi taka mała prostokątna blaszka, około 8 kawałków ciasta. Podzieliłam na 4 porcje i 3 zamroziłam bo zjadłabym wszystko. Jak będę piekła na święta to dam 4dag maku i 4dag zmielonych orzechów, żeby z tymi orzechami nie przesadzać. Myślę, że też będzie pyszne.
A właśnie wiecie może jak to jest z makiem? Czy można go jeść bo nigdzie nie mogę znaleźć...

Offline

 

#11 2008-02-07 22:52:44

traschka
Plażowicz ekspert
Od: Bielsko-Biała
Zarejestrowany: 2008-01-07
Posty: 230
Reputacja :   13 

Re: Co polecacie - wypróbowane przepisy II-fazowe

No, i tu też poprawnie smile

Chleb pszenny razowy, pyszny, długo świeży i chrupiący no i mamy pewność, że narawdę pełnoziarnisty.

Poza tym gołąbki...przepis jak na zwykłe tylko zamiast białęgo daję brązowy ryż. Gołąbki zawsze były moim ulubionym daniem. Mama robiła mi je na wszystkie moje urodziny itp smile


http://www.fit.pl/kalkulatory/straznik_wagi/63,3/71/58/obrazek_16.png/tlo_01.png

Offline

 

#12 2008-02-28 20:33:30

Asieczka
Administrator
Zarejestrowany: 2007-09-08
Posty: 2868
Reputacja :   80 

Re: Co polecacie - wypróbowane przepisy II-fazowe

Z 2 fazy polecam:

Kurczak na sposób azjatycki
Makaron razowy z tuńczykiem
Zapiekanka z kurczaka i makaronu

Pychotki smile


http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=87784fc329c609a79.png
Start 23.02.2012
Wzrost 162cm.

Offline

 

#13 2008-03-04 20:45:07

daizee
Superekspert
Zarejestrowany: 2007-12-15
Posty: 2896
Reputacja :   83 

Re: Co polecacie - wypróbowane przepisy II-fazowe

Galaretka pomarańczowa

zrobiłam eksperyment i wyszedł smakowicie smile

- 600ml soku pomarańczowego 100% (koniecznie sok 100%, nie żaden nektar)
- 400ml wody
- 9 łyżeczek żelatyny
- słodzik do smaku, nie musi być. ja dałam 2 łyżeczki ksylitolu

Wodę gotujemy. do wrzątku wrzucamy żelatynę i mieszamy aż do rozpuszczenia. Wlewamy sok, dodajemy słodzik (albo nie wink ) i mieszamy. Rozlewamy do 4 miseczek i schładzamy w lodówce. a potem zajadamy big_smile


01.12.2007-05.07.2008: -20kg (84kg->64kg)
staram się jeść mądrze
http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=75834e185255a1664.png
wzrost 171cm

Offline

 

#14 2008-03-13 16:02:47

daizee
Superekspert
Zarejestrowany: 2007-12-15
Posty: 2896
Reputacja :   83 

Re: Co polecacie - wypróbowane przepisy II-fazowe

Czarownicaa napisał:

Ciasto:
400g maki razowej, choć ja daje 300 i wychodzi fajne cienkie
ok. 30g drożdży
ok.250ml mleka
1 plaska łyżka fruktozy
1 plaska łyżeczka soli

Mąkę przesiać do miski, podgrzać mleko, ale żeby nie było gorące, ok. 1/4 objętości kubka mleka wymieszać z cukrem i łyżką mąki, dokładnie wkruszyć drożdże i delikatnie je rozetrzeć.
W misce w posolonej mące zrobić dołek i wlać rozczyn. Poczekać aż drożdże podrosną  i wszystko wymieszać dolewając resztę mleka, tak by ciasto było w miarę jednolite.
Mikserem z końcówkami do robienia ciasta albo ręcznie wyrobić ciasto, tak by dobrze się napowietrzyło. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Po wyrośnięciu delikatnie zagnieść i rozwałkować.
Piec w temp. Ok. 200 stopni.

Ja to ciasto stosuje również do tzw. rolldogow, ....... przygotowane piekę w piekarniku aż się zarumienią i wyrosną.

Jak duże robisz te kwadraty i jak długo pieczesz rolldogi? bo to brzmi bardzo smakowicie big_smile


01.12.2007-05.07.2008: -20kg (84kg->64kg)
staram się jeść mądrze
http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=75834e185255a1664.png
wzrost 171cm

Offline

 

#15 2008-03-13 16:15:55

Czarownicaa
Plażowicz ekspert
Zarejestrowany: 2008-01-22
Posty: 356
Reputacja :   11 

Re: Co polecacie - wypróbowane przepisy II-fazowe

Daizee jak zrobisz ciasto z 400 g maki, to jak juz Ci wyrosnie, to podziel sobie to ciasto na dwie czesci i kazda z nich rozwalkuj w kształt jaja, tak, zeby ciasto bylo w miare cienkie, ale nie za cienkie, zeby Ci sie nie rozwalalo smile i potnij na 6 kawalkow, kazdy z nich powinien miec mniej wiecej 16 cm wysokosci i kolo 12 cm szerokosci smile Jak Ci tam wyjdzie smile A parowki dawalam "jedynki" z indyka i rolldogi wyszly naprawde super, praktycznie bez roznicy z tymi, ktore robilam jak jeszcze na diecie nie bylam smile

A parowki kladlam tak, ze jak kawalek ciasta ma ksztalt prostokata, to parowke klade tak zeby lezala po przekatnej i zwijam smile

A rolldogi pieke ok 10-15 minut. Bedziesz widziala jakie beda, bo napierw zaczna ladnie rosnac, a pozniej jak juz beda takie lekko brazowe to znaczy ze sa dobre smile

Smacznego!smile

Ostatnio edytowany przez Czarownicaa (2008-03-13 16:17:32)


http://www.suwaczek.pl/cache/74d37ea787.png

Offline

 
  • Index
  •  » II faza
  •  » Co polecacie - wypróbowane przepisy II-fazowe

Stopka forum

Powered by PunBB 1.2.14
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson

stat4u

 Reklama: Dieta24.org  Dieta kapuściana  Dieta grejpfrutowa  Psycholog rodzinny  Dieta 1000 kalorii