Dieta South Beach - forum dyskusyjneSouth Beach

Forum dyskusyjne na temat diety south beach (plaż południa).

Nie jesteś zalogowany.

#16 2007-07-18 15:45:21

viann
Plażowicz ekspert
Zarejestrowany: 2007-05-21
Posty: 369
Reputacja :   13 

Re: Sosy

dzięki Aqula

Offline

 

#17 2007-09-01 17:22:02

Di
Nowy uczestnik
Zarejestrowany: 2007-08-28
Posty: 6
Reputacja :   

Re: Sosy

właściwie to co teraz napisze można stosować jako sos ale też jeść samo smile

CACYKI

serek naturalny,
ogórek zielony,
czosnek,
sól, pieprz do smaku.

Ogórka obrać ze skórki, zetrzeć na dużej tarce, wymieszać z serkiem i zgniecionym czosnkiem.  Smacznego:)


http://straznik.dieta.pl/show.php/flower2.png_3oko.png_65_61_55.png

Offline

 

#18 2008-01-28 13:17:12

MagDee
Plażowicz ekspert
Od: Bray, Co. Wicklow, Irlandia
Zarejestrowany: 2007-03-13
Posty: 218
Reputacja :   10 
Serwis

Re: Sosy

DOMOWY MAJONEZ

majonez robie za pomocą blendera 1 jajko całe + łyzeczka musztardy + szczypta slodziku i soli pare kropli octu i do roboty w lewej rece oliwa i ciurkasz jednoczesnie i krecisz blenderem i patrzysz czy jest dobrze gesty i tyle ile ci trzeba. dolewania oliwki powoduje gestnienie i przybywanie majonezu - teraz spróbuj czy jest słony i ostry i kwasny i dodaj to czego brakuje. jesli zrobi sie za gesty to dodaj jogurtu i to wszystko smacznego

przełóz do słoiczka i z tydzien moze postac


prosto z emaila od mojej Matuli. jeszcze nie wyprobowalam, dzisiaj wieczorem moze sprobuje z ta oliwa zamiast oleju i bez cukru. dajcie znac jak u was wyszlo!


waga poczatkowa: 118 (w gipsie)

http://www.suwaczek.pl/cache/2a35f89774.png

Offline

 

#19 2008-03-07 18:18:47

makaron
Plażowicz 3. poziomu
Zarejestrowany: 2008-03-02
Posty: 120
Reputacja :   

Re: Sosy

Sos bazyliowo-czosnkowy
*pęczek bazylii
*kilka ząbków czosnku (zależy ile kto lubi, im więcej tym sos ostrzejszy)
*duży jogurt naturalny
*odrobina musztardy
*odrobina soli

Wszystko razem zmiksować, gdy będzie gotowy - włożyć do lodówki, by się schłodził. Ja go zawsze jadam z rybą.


http://straznik.dieta.pl/show.php/wygibas4.png_motylus.png_53_51,5_48.png

Offline

 

#20 2012-03-08 14:59:28

Wyimaginowana
Plażowicz 1. poziomu
Od: Zachodniopomorskie
Zarejestrowany: 2012-03-07
Posty: 36
Reputacja :   

Re: Sosy

SOS SZPINAKOWY

100 g szpinaku
2 łyżki stołowe beztłuszczowego jogurtu n.
200 ml bulionu drobiowego (bez tłuszczu)
szczypt zmielonej gałki muszkatołowej
sól, pieprz

Szpinak umyć i blanszować w osolonym wrzątku. Odsączyć i zmiksować. Dodać jogurt i bulion. Podgrzewać chwilę na mocnym ogniu. Dodać sól, pieprz i gałkę muszkatołową.



SOS ZE ŚWIEŻYCH ZIÓŁ

3 gałązki natki pietruszki
1/3 łyżeczki estragonu
4 gałązki szczypiorku
2 ząbki czosnku
2 szalotki
2 łyżeczki maizeny
2 łyżki stołowe beztłuszczowego twarożku
sól, pieprz
100 ml wody

Zioła, czosnek i szalotki drobno posiekać. Rozpuścić maizenę w wodzie i połączyć z twrożkiem. Dodać czosnek i szalotkę. Podgrzewać na małym ogniu ok. 3 min. i tuż przed podaniem dodać odrobinę świezych ziół. Doprawić solą i pieprzem.


SOS CURRY

1 jajko
pół cebuli
1 łyżeczka curry w proszku
1 beztłuszczowy jogurt naturalny

Jajko gotować 6 min. we wrzacej wodzie, następnie obrać i wyjąć żółtko. Cebulę obrać i drobno posiekać, wymieszać z rozgniecionym żółtkiem i curry. Powoli dodawac jogurt, ciągle mieszając.


SOS LIOŃSKI

1 ząbek czosnku
1 szalotka
120 g beztłuszczowego twarożku
1 łyżka stołowa octu winnego
sól, pieprz

Czosnek i szalotkę obrac i posiekac. Twarozek ubic z octem, doprawic sola i pieprzem. Dodacć czosnek i szalotkę. Ubijać trzepaczką, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.


SOS PORTUGALSKI

8 pomidorów
6 ząbków czosnku
2 średie cebule
2 listki laurowe
zioła prowansalskie
1 łyzka stolowa przecieru pomidorowego
1 zielona papryka
sól, pieprz
szczypta ostrej papryki

Pomidory ugotować z rozgniecionym czosnkiem, pociekać cebulę, listkami laurowymi i ziołami prowansalskimi. Doprawić solą oraz pieprzem i gotować 10 min. na mocnym ogniu. Dodać koncentrat pomidorowy, paprykę pokrojoną na cienkie paseczki i odparowywać ok. 20 min. na mniejszym ogniu. Wyjąć listki laurowe, a resztę zmiksować. Doprawić ostrą papryką.


http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=75634f59c0ffd2549.png

Offline

 

Stopka forum

Powered by PunBB 1.2.14
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson

stat4u

 Reklama: Dieta24.org  Dieta kapuściana  Dieta grejpfrutowa  Psycholog rodzinny  Dieta 1000 kalorii