ś: jogurt nat odtłuszczony + 3 łyzki płatków kellog's all bran
p: jabłko
L: 3x Wasa- 2x z filadelfia light, 1x ser żółty 30% tł, kawa z mlekiem
o: chili con carne i sałatka, za dużo wina...
Ostatnio edytowany przez Karolina (2007-09-13 16:08:45)
dzisiaj:
ś: jogurt nat z dwiema łyżkami płatków
p: capuccino i ciasteczko (grr)
L: zupa pomidorowo paprykowa+ 2 kromki chleba ciemnego
P: jabłko i 7 werthersów (buuuuu...)
na obiad będzie leczo, tymczasem spadam spalić cukiery na jakimś aerobicu
Było leczo i jeszcze 4 kostki czekolady 70% kakao bleeee, ale się przejadłam
Ostatnio edytowany przez Karolina (2007-09-13 23:15:32)
karolina ty sie tu pieknie wpisujesz a ja jakos nie moge sie zmobilizowac
to chociaz napisze co dzis
s: bulka razowa z szyna zoltym serem pom i ogorkiem
l: serek wiejski z fruktaza i cynamonem
p:jogurt
o: parowki z kurczaka i kpsta kiszona smazona oj takie jakies mnie dziwne smaki w ciazy nachodza
co do spodu do pizzy to postaram sie przepis napisac ale robilam na oko znaczy wzielam przepis na normalna pizze uzylam make razowa tylko proporcje musialam zmieniac i byl ok ale nie reweleacyjne to jednak nie to samo co zwykla pizza mniam
ja się tak mobilizuje Smarty. Jak planuje dzień wcześniej co i o której bedę jeść, a potem zapisuje to jakoś nie nachodzą mnie ataki na na przykład dwie tabliczki czekolady...
A co do pizzy- napisz nam przepis, moze sie oswoje. Kiedys kupiłam spody do pizzy z mąki razowej ale troche lipa. O jak ja lubie pizze ![]()
Smaki w ciąży... Moja mama mówi, że zapijała śledzie mlekiem... I jak tu nie mieć nudnosci ![]()
Dzisiaj
ś: jogurt nat z płatkami all bran (3łyżki)
p: kawa z mlekiem
L: bułka wieloziarnista z pastą mięsną i ogórkiem
P: dwa kawałki mojego murzynka (aż sama sobie po łapach dałam)
Na obiad znowu leczo ale zrobiło mi się wczoraj jakoć tyle, że całą okolicę mogłabym spokojnie wykarmić...
Kurde- nikt tu nie pisze. Ale nudy.
No to ja napisze ![]()
Wczoraj:
ś: kawa z mlekiem 1,5%
L: zupa pomidorowa z serkiem marscapone + sałatka z tuńczyka z cebulką, ogórkiem kiszonym i kosteczkami sera żółtego 30%tł
O: łosoś pieczony, szpinak smażony na oliwie z oliwek z czosnkiem i cebulka, 2 łyżki ryżu brązowego + sałatka z mozarelli, pomidorów, oliwek i bazylii
P: kilka truskawek, kilka orzeszków i 2 lampki wina (koleżanka do mnie przyjechała i stad wystawny obiad i wieczorne przekąski)
Dzisiaj:
Ś: Jogurt chudy + 3 łyżki płatków All Bran, kilka truskawek
P: dwie kawy z mlekiem 1,5%
L: Bułka wieloziarnista z serem żółtym 30%, serkiem philadelfia light, filetem z kurczka i pomidorwym
P: kostki serka żółtego + kilka żelków bez cukru
O: dwa jajka na twardo + kanapka z filetem z kurczaka, serkiem philadelfia light i pomidorem (nie chciało mi się dla siebie tylko gotować)
P: jabłko
jejku ile ja jem! Ale ćwicze no to powiedzmy ze potrzebuje ![]()
myślę, że temat może inspirować, umożliwiać poznanie nowych możliwości w komponowaniu posiłków, jak również wyzbyć się wszelkich wątpliwości i uniknąć błędów żywieniowych ![]()
tak na początek moje menu na dzisiaj:
Ś: 2 kromki razowca z tatarem mięsnym. parę małosolnych i mała papryka
II Ś: serek wiejski 3% z garścią Bran Flaksów i orzechów nerkowca
O: dwa gołąbki z mięsem wieprzowo-wołowym (zmielone w domu - pozwala to na odrzucenie tłuszczu) i dzikim ryżem
PW: duży kubas mleka 0,5% z czubatą łyżeczką gorzkiego kakao
K: parę plasterków twarogu wędzonego z warzywami - papryka, małosolne, fasola czerwona z puszki. 3 plasterki chudej kiełbasy.
Ostatnio edytowany przez Ska (2008-09-23 21:34:41)

No to Ska przenoszę się tutaj i ja, tym bardziej, że od kilku dni jestem już na III fazie.
Moje menu dzisiaj :
śniadanie - dwie kromki Wasy, plaster sera żółtego, jajko;
przekąska - jabłko;
obiad - leczo + spory kawałek ulubionej fety a na koniec serek wiejski;
przekąska - serek wiejski, pomidor, kromka razowca,
kolacja - 5 ogórków kiszonych, dwa serki wiejskie, mały słoik domowego leczo, kieliszek nalewki.
Ostatnio mam jakiś przymus jedzenia tych serków wiejskich i ogórków kiszonych całymi słoikami...Miały być zapasy na zimę ale już niedługo nic nie zostanie... Może dzieci w końcu wymodliły rodzeńtwo ...?

U mnie dzisiaj:
śniadanie - dwie Wasy + serek wiejski;
obiad - kotlet z sera w panierce z otrębów owsianych + sałatka z pomidorów , pekinki, fety, cebuli i czosnku;
kolacja - dwa serki domowe, kromka Wasy, dawa kieliszki nalewki jeżynowej;
Ska - gdzie jesteś ???

No to znowu ja :
śniadanie - dwie Wasy + dwa plasterki sera żółtego light;
przekąsa - jabłko;
obiad - dwa filety z piersi kury w panierce z jajka i otrąb owsianych + sałatka z pomidorów, sałaty lodowej, fety;
przekąsaka - serek wiejski + kromka Wasy + kilka suszonych śliwek;
kolacja - serek wiejski, pomidor;

mewa - no to uwin się szybciutko, zgub co masz do zgubienia i wskakuj na III fazę !
Czekam na towarzystwo !!!
U mnie dzisiaj :
śniadanie - dwie kromki pełnoziarnistego chleba z żółtym serem i pomidorem;
przekąska - serek wiejski i jabłko;
obiad - kotlet z sera żółtego w panierce z jajka i otrąb owsianych + sałatka z pomidorów, sałaty lodowej, fety z czosnkiem i octem winnym;
kolacja - maca pełnoziarnista + serek wiejski;
dwa kieliszki wina półwytrawnego
![]()
Ostatnio edytowany przez wymarzonakobieta (2008-10-24 01:24:58)