cześć Słoneczka! ale miałam dziś nockę!!! Mały stwierdził, że nie będzie spał. Nie miał gorączki, ale obudził się o 1.20 na jedzenie. Pojadł, potem przez 40min próbowałam go uśpić, przytuliłam, położyłam do łóżeczka i głaskałam po buźce, ale nie chciał spać. o 2.30 poszłam do sypialni, ale słyszę, że on dalej nie śpi, wchodzę do jego pokoju, a on nogami macha i tak przez pół godziny! o 3 dałam mu znowu cyca, przysnął, ale przy odkładaniu do łóżka znowu się obudził i oczy jak guziki. w rezultacie po 15 min noszenia na rękach zasnął o 3.40!!! pobudkę zrobił o 6.15. całe szczęście o 8 zasnął na 1,5h, więc ja się też godzinkę kimnęłam. teraz też zasypia, więc muszę coś porobić w chacie.
migdał, z kościołem to jakaś mega porażka jest. my co prawda mieliśmy ślub kościelny, ale na tym skończyła się nasza "przygoda" z kościołem, jesteśmy teraz bardzo anty (właśnie przez głupią politykę kościelną) i zastanawiam się, co powiedzą rodzice, jak się dowiedzą, że chrztu nie będzie?
asik, pan A. to sobie nieźle w kulki leci
przepraszam, że to napiszę, ale co za KRETYN!
kawuniaaa, u mnie z tą dietką to jest tak, że ograniczyłam bardzo słodkości - tylko gorzka czekolada, ale niestety wczoraj się Mężowi pizzy zachciało, więc zamówiliśmy wieczorem
ale on już narzeka, że jest znowu za gruby, więc niedługo zaczynam dla niego 1 fazę, a dla mnie drugą.
czarna, mmmm wytrawne winko, zrobiłaś mi apetytu, ale jeszcze przez kilka miesięcy o alku mogę pomarzyć. Mleko z procentami nie jest dobre dla dzieci ![]()
asiaw, powodzenia w biznesach? a jaki to biznes?
pozdrawiam całą plażę i przesyłam słonko znad morza ![]()

Asik
super, że jakąś szmatkę przytargałaś do domu , zawsze lepiej i lżej na sercu , w kieszeni też ![]()
![]()
słonko wiem, że buziak na żywca to całkiem inna przyjmna historia i powiem Ci, że on przyjdzie wtedy kiedy będzie na to pora ... nic na siłe i nic bo tak trzeba, to zupełnie jak z dzieckiem ... ![]()
![]()
dżinsy , powiadasz ... kocham nad życie i jestem zadowolona , ze moja dupcia włazi we wszystkie 9 sztuk które spoczywają w szafce
jakie to miłe... ja mam smaczka na krótkie spodenki dżinsowe takie do kolorowych rajstop kryjącyh ... ale wciąz mi sie wydaje że łapki na górze mam za grube
więc noszę przed kolanko ... ja uwielbiam zabawę kolorami , a teraz delikatnie wprwadzam róż-fuksja... lubię zestawienia mocne typu czerowny + turkus itp... a teraz wiosna idze można szaleć... Biorę sobie Twoje słówka do serca i postaram sie maziać codziennie ( nie lubie tego robić, w przecwienstwie do gorących kapieli w tysiącach płynów - to mogę robić codziennie
) a jaki kolor chusty ?poproszę w nowym zakupie fotkę na priva... a z tą wagą ...hmmm to tak jest , ale dobrze że wciąz spada ![]()
![]()
Sciskam mocno, życząc powodzenia we wszystkim !!!

daizee
he he he to masz nocnego marka z synka he he
Dobrze, że dospałaś ciutkę.
Trzymam kciuki za Wasze fazki ! podziwiam, że męża zagoniłaś he he .
wielkieeeeeeeeeeeeee brawa !
Trzymjacie sie w zdrowiu i ciepło !!! całuski !
No to wróciliśmy od lekarza..
Oliwier ma jeszcze brać ten Bactrim, a ja dostałam całą litanię syropków i Bioparox. Pediatra zaleciła jeszcze chodzenie w maseczce i jak najwieksza izolacje aby jemu nie wróciło tylko jak się izolować jak sami jesteśmy maseczki kupione i juz latam w niej na buzi..
Ehhh juz mam dość 3 tygodnie chorowania!!!
Dietka nadal przełożona bo to jednak osłab ienie organizmu I faza.. Wszystko nei układa się jak powinno. Orbi stoi bo wieczorem zasypiam wcześnie ze zmeczenia.. Mam wielkieee wyrzuty sumienia..
Migdał gratuluję wagi!!!
cześć dziś znów wyjazdowo z Małą , może jutro ciocia się zlituję i z nią zostanie !! ?? Organizm jest zmęczony i domaga się snu . Wczoraj zasnęłam przed 22 z Alą jak ją usypiałam , w ciuchach
!! Więc wogóle rewelacja !! A rano panika , że się nie wyrobie !! Bo nocka niespokojna :(Już słyszałam u niej jakiś katar !! Miejmy nadzieję , że nie bo inaczej to wogóle nie damy rady !!
Teraz Mała śpi !! ![]()
Może naskrobie imiennie wieczorem albo jutro bo w chacie mega zaległości ![]()
Miłego dzionka ![]()
Hej Kochane ![]()
U nas dziś mroźno i słonecznie, fajnie ![]()
Roboty ciągle dużo, ale to dobrze ![]()
![]()
![]()
Oczywiście wcześniejsze spanie się nie udało wczoraj
Niesamowite
Próbuję od ponad 16 miesięcy i mi się nie udało nigdy położyć przed 23 ![]()
![]()
Szok ![]()
Dziś cały dzień z Małym sama jestem do późnej nocy.
A jutro mam wizytę u gina, musi mnie przebadać porządnie, zobaczyć o co chodzi z plamieniami, jak ta torbiel piekielna i w ogóle coś zadziałać...
Dziś na wadze 62,8
Nie wiem o co chodzi
Jak nie musi, sama leci ![]()
![]()
Kawuniaaaa, kochana jesteś
Dziękuję Ci
No widzisz, ja też przesuwałam 3 razy, bo pierwszy cel był nieśmiały 69 ( bo b. dużo było do zrzucenia i się zniechęcić nie chciałam
), potem 65 jeszcze bardziej nieśmiało, a potem to już w ogóle zadrwiłam z wagi ustawiając go na 63 ![]()
![]()
I kurcze, udało się
Szok ![]()
Synek dobrze, śpi lepiej, druga czwórka mu wylazła, jeszcze dwie
Poza tym radosny, szaleje i odpukać zdrowy ![]()
Mąż dobrze, już sobie wyjaśniliśmy pewne sprawy i mam nadzieję, że będzie lepiej... ![]()
A ja dobrze, u mnie zawsze musi być dobrze ![]()
![]()
Tfu, tfu, oby ![]()
Mam nadzieję, że utrzymam
A kochana, mazianie ma być minimum 3 razy w tygodniu, jasne ?
Ja się maziam od tygodnia regularnie dwa razy dziennie !!!!! Więc Ty też, do dzieła
I zdaje się, że miałaś brzuchy ćwiczyć, tak?
Jak poszło? ![]()
Pamiętaj, że jak ja już nie muszę z taką siłą i zapałem walczyć z wagą to teraz cały zapał wkładam w pilnowanie ![]()
![]()
![]()
Tajny zlot... jasne, ale ściema ![]()
A Ty pracujesz w szkole?
Czarna, hahahaha, super
Czyli dostałaś tak naprawdę w bonusie 4 godziny snu
A tak naprawdę, dobrze, że się mąż pokapował, bo by było ostro
Śniadanko o północy, o pierwszej już byś biednego zaspanego orbiego molestowała ![]()
![]()
![]()
A, no widzisz, nie wiedziałam. No to kochana, tym bardziej musisz się brać za siebie i dietkę też trzymać, nie ma żartów, jasne?
Dobra, masz rację, poszukam takiego zdjęcia, albo zrobię takie dedykowane i same ocenicie ![]()
Justynagar, ja myślę, że nie ma co szaleć, u Ciebie do celu jest już naprawdę niewiele i to są kosmetyczne kwestie... Pewnie nawet nie zauważysz w lustrze że masz te 3 czy 4 kg mniej... To tylko cyferki... Widzisz, ja ważyłam 65 i napisałam że chciałabym spróbować zejść do 63 ale nic na siłę, jak się uda to ok, jak nie to tez ok, bo 65 już mnie zadowalała całkowicie
I kompletnie na luzie i tak naprawdę te dwa kg same spadły.... jasne, nie szalałam nie wiem jak z jedzeniem, ćwiczyłam, ale też bez szaleństw bo 2-3 razy w tygodniu i spadło... więc myślę, że nie ma co cisnąć. Jak przestaniesz mieć presję to samo poleci ![]()
Dzięki
Zazdrosna, no wiesz? A pamiętasz jak ja do Was dołączyłam w sierpniu? Pamiętasz? Ty miałaś wtedy jakieś 59-60 kg chyba... a ja prawie 85... kloc
Wydawało mi się niemożliwe, żeby to osiągnąć i się jakkolwiek do Ciebie zbliżyć
Na pewno dołączysz i to szybciej niż myslisz
Dobrze, że plamienie się kończy, ciekawe czy to CLA czy pomógł rutinscorbin i wapno na uszczelnienie...
Asik, fajnie, że coś sobie upolowałaś
Ja właśnie widziałam takie spodenki krótkie jeansowe chyba w H&M i tak mnie kusi, ale się boję że jak przymierzę to się rozczaruję potężnie ![]()
![]()
Więc może lepiej nie
Pilnuj strażniczka i jeszcze chwila i chwycisz cel za rogi
Zobaczysz
A widzisz, apetyt rośnie w miarę jedzenia... hihi ![]()
Daizee, no to współczuję nocki... może uda Ci się w dzień odsapnąć trochę. Takie Maluchy fajne są jak się w nocy budzą i im się zachciewa aktywności, gugają sobie, machają, cieszą się
Tylko dla rodziców to trochę mniej fajne jest ![]()
![]()
![]()
No z Kościołem niestety te wszystkie zasady mocno odstraszają... Z jednej strony może i mają rację, jakiś sens w tym mają, ale z drugiej strony jest to takie strasznie nieżyciowe
Ciężko się z tym pogodzić.... No dziadkowie pewnie będą trochę naciskać na chrzest...jak to dziadkowie.
Powodzenia na Waszych fazach
Daj znać kiedy startujecie ![]()
Tak sobie właśnie pomyślałam jak masz fajnie, że nad morzem mieszkasz
Z Małym na spacerki nad morzem... super ![]()
W ogóle wszystkie dziewczyny z Trójmiasta, zazdroszczę ![]()
![]()
![]()
Madzik, kurcze, ale się to Was trzyma świństwo
Ale powiedziała co to jest, czy nic? W maseczce, bo pewnie się nawzajem zarażacie.... Bidulki jesteście
Kurujcie się szybko
Żebyś mogła przyatakować z dietką ![]()
O jeny, przegapiłam! Przepraszam
Oliwier miał wczoraj roczek? Wszystkiego naj naj naj dla niego i dla Ciebie
I gratulację dla Was z okazji pierwszego wspólnego Roczku ![]()
![]()
![]()
I dziękuję za gratulacje.
Asiaw, dużo siły !!!! Trzymajcie się
Oby jednak Mała nic nie złapała.... a Ty miała w końcu czas odespać trochę.
Całuski kochane, wracam do pracki ![]()
Buuuuzie ![]()
Ostatnio edytowany przez migdał (2010-03-10 13:37:41)

A ja się wypaliłam już nad pracą... ale nie mam siły do tematu - zbyt żmudna i powolna robota....echhhhhhh
Może jeszcze raz dziś usiądę....
A poza tym tak w miarę - nie jest źle...
Apetycik dopisuje...brrrrrrrrr.... bo też w sumie to jedzenie bez żadnego planu ....
Migdał: dzięki... chyba nie ma co szaleć :0 ale jestem niecierpliwiec...i wydaje mi się, że mam pod górkę i zbyt trudno mi to przychodzi .... No prawdą jest, że mnie przegoniłaś....
Ja mam jeszcze troszkę krwi... nie sądzę, że pomógł Rutinoscorbin z wapniem.... Licze ze jak dociągnę do niedzieli i zacznę brac nowe opakowanie piguł to zupełnie przejdzie
kawuniaaaaaa: dzięki za komplementy :-) ja też lubie kolory... wczoraj kupiłam baletki: czarne (gumowe :-)) lakierki z wielkim różowym kwiatkiem :-)
asik: ja tez mam tłustą cerę nigdy nie była idealna. Powodem dla którego przerwałąm ostatnie piguły było wlasnie popsucie sie cery - pryszcze.... no ale na chwile obecną spadlam z deszczu pod rynne bo narobiło mi się dziadostwa.... Chociaz widze swiatelko w tunelu .... Clinque przy dwóch użyciach zrobił swoje.... :-)
Migdał: dzięki bardzo za życzenia
nawet nie spodziewałam się ze ktoś będzie pamiętał.
Ogólnie to żaden pediatra nie powiedział co to jest, żadnej nazwy,jakaś wirusówka i tyle... Podobno 90% dzieci jakie przychodzi teraz do przychodni ma właśnie takie objawy, kaszel okropny,katar i brak gorączki..
Powiedziała nam dziś jednak abyśmy próbowali z nim wychodzić na dwór i obserwowali czy się nic nie nasila, wiec dziś już bylo 10 minut.
Migdal a co Ty robisz ze pracujesz z domu?
Justynagar dużo siły życzę do pracy
kurcze a z tymi pryszczami to współczuję
niestety mi żadne tabletki nie pasowały bo wiecznie miałam albo krosty albo ból głowy albo brak libido.. Jeśli mowa o takich tabletach...![]()

Madzik: moment moment...co to za okazja.... Ja życzę wszystkiego najlepszego nawet bez okazji :-)
Oczywiście przede wszystkim zdrówka
Dokładnie o te pigulki chodzi... Ja zaczynam z nimi swoja przygode poraz drugi po dwulletniej przerwie i tak od pół roku sie bujam... kiedys bywalo roznie - to nastroje, to apetyt...ale zawsze poprawialy cere... ktora idealna nie byla...ale wyglada na to, ze ma sie ku lepszemu - oby :-)
UWAGA: rozpoczełam podwórkowy sezon biegowy... miałam lenia aby się znów wybrac na siłkę ...tym bardziej ze jutro ide na fut burnning...a w sumie chcialam skorzystac glownie z biezni - wiec ubralam sie cieplusio i pobiegalam...fajowo.... tzn. jesli chodzi o bieg to niezbyt dlugo i srednio...ale samo wyjscie super... Sezon uwazam za ropoczety...ale w tym roku nie pobiegne polmaratonu ....bo bede na urlopie.... mysle jednak o maratonie na wiosne w okolicach maja... a nie na jesien...
Justynagar wczoraj mój synek skończył roczek
to jest ta okazja
A co do tabletek to któryś lekarz robil Ci badania czy tak metodą próbowania wszystko?
Kurcze podziwiam Cię za bieganie!! jejku jakiego ja mam lenia
a tu wszystkie takie aktywne ![]()

100 lat! 100 lat ! 100 lat !
niech żyje Oliwierek nam !!!
100 lat! 100 lat! 100 Lat !!!
kochani niech WASZ maluch rośnie zdrowo
i ma bajeczne dzieciństwo !!!
gartuluję !
Buziaki !!!

balaga
ZAPRSZAMY DO PISANIA ! TU ZAWSZE MIŁO, RADOŚNIE , ŻYCIOWO
NIE TYLKO O DIETCE ... WPADNIJ, A SAMA SIĘ PRZEKONASZ !!!
Buziaiki dla reszty plażowiczek !!!

madzik: wszystkiego najlepszego dla Was obojga.
Badania standardowe... krew, cytologia, USG...no ale na podstawie tego nie stwierdzisz co bedzie najlepsze.... bo nawet wsrod swoich znajomych widze rozne skutki: jedna twierdzi ze odkrywa tabletki, inna ze od tyc samych ma pryszcze....jeszcze inna humory. Tak wiec do tych pierwszych naklonil mnie lekarz - nie wnikam dlaczego do tych (:-) - chociaz wiemy ze roznie bywa). Po czym stwierdzilam ze caly czas te pryszcze wiec sama zaprzestalam. Potem juz musialam isc do innego lekarza... ale wczesniej zrobilam research po znajomych i sama powiedzialam ktore chce - a gin powiedzial, ze nie ma nic przeciwko i wlasnie koncze pierwsze opakowanie z roznymi przygodami :-)
Ja jestem fanem biegania - ale zdecydowanie na dworze, na biezni srednio mi idzie... Zreszta plazowiczki co sezon doswiadczaja moich szalonych zmagań :-)
Kawunia: jestem jestem :-) ale mi dobrze, bo kolejnym pościku :-) hahahhahah
A ja sobie zmykam na spotkanie z kolezanka ... dlugo juz nie plotkowalysmy!! Tak wiec przy jakiejs kolacji lub kawie spedze mily wieczor.
PAPAP
A ja zaliczyłam 60 minut orbiego i 250 brzuchów
Jejeje
Jeny, jak poćwiczę to się czuję taka spełniona
Może ja powinnam ćwiczyć zawodowo, skoro mi to sprawia taką radość ![]()
![]()
Ale chyba nie ma takiego zawodu, że się tylko ćwiczy a nie bierze udziału w rywalizacji
Chociaż w sumie :)Tylko trochę stara już jestem ![]()
Dobra, bo głupieje ![]()
Justynagar, no jasne, że nie ma co szaleć
Luzik guzik bo mimo tych Twoich opowieści jestem pewna że jesteś szczuplutka, tym bardziej, że Twoja waga jest szczuplutka
Jasne, ale Cię przegoniłam, o 40 dag... uuu, zaszalałam ![]()
![]()
![]()
Może faktycznie masz rację i wszystko minie. A co teraz bierzesz?
Brawo za bieganko, super ![]()
Miłego wieczoru i ploteczek ![]()
Madzik, no ba, jasne że pamiętamy
Może faktycznie jakieś wirusisko krąży i męczy
Niedobrze... ale mam nadzieję, że się jednak do końca wykurujecie i będziecie mogli o tym zapomnieć.
No jak nie ma gorączki to faktycznie możecie próbówać wychodzić... jedyne co to ostre powietrze może zaostrzyć kaszel czy gardziołko, no ale musicie spróbować....
Ja pracuję z domu, bo jestem administratorem serwisu internetowego- praca przez internet, nic więcej nie potrzebuję, więc mogę z domu
A do biura okazjonalnie, teraz to akurat szkolić nowego pracownika ![]()
Skończysz chorować to bierzesz się ostro za dietkę i wtedy nie ma bata, będziemy Cię pilnować i też będziesz ćwiczyć pięknie
Złapiesz bakcyla i nie będziesz chciała z orbiego nawet zejść ![]()
![]()
Zobaczysz ![]()
A reszta gdzie???? No pytam się???
Figuś, jak tam u Ciebie? Mąż już w domku?
Blue, halo? Ziemia do Blue... Znowu zarobiona? Jak ranka? Dietka? trzymasz się zasad? ![]()
Asieczka, narobiłaś nam apetytu na romansik i chyba nas tak teraz z wywieszonymi jęzorami nie zostawisz, co? ![]()
Aaa, znowu zniknęłaś?
Casablanca, jak tam u Was? Lepiej? Pogadaliście? Jak dzieciaczki? Dietka?
I cała reszta??? Meldujemy się... raz, dwa, trzy
![]()
Całuski ![]()
No i dzień jakoś zleciał, dzisiaj nic ciekawego nie robiłam, byłam sobie tylko na solarium wygrzać trochę plecki, bo jednak dalej mnie bolą, czuję tak jakby to był skurcz mięśnia.
Daizee no to się dziś nie wyspałaś, jesteś bardzo dzielna bo nie bierzesz go do swojego łóżeczka tylko trzymasz się ustalonych zasad, na pewno to niedługo zaprocentuje!
A co do kretyna to masz rację ![]()
Kawuniu modne nie tylko jeansy - spodnie ale wogóle wszystko z jeansu: koszule, kurtki, spodenki, na pewno mam zamiar sobie jakąś fajną koszulę jeansową kupić ![]()
Ja też lubię żywe kolory, na tej fotce którą ostatnio dałam do galerii mam bordowe rajstopy, ale ich przez kozaki nie widać. Chusta jest biała we wzorki w panterke i jeszcze jakieś inne. Jka zrobię fotkę to wyslę ![]()
A mi zostaje tylko mazianie bo wanny nie mam i nie mogę się pławić w pachnących solach i olejkach. Za to własnie pomalowałam sobie paznokcie u stóp na czerwono ![]()
Madzik trzymajcie się i wracajcie oboje z synkiem szybko do zdrowia, mam nadzieję że pamiętasz o dobrym wietrzeniu domku ![]()
Asiaw obys dzisiaj mogła sobie troszkę wiecej pospac i w piżamce. A jutro fajnie ze ciocia z małą zostaje, przyda Ci się trochę czasu na własne sprawy.
Migdał pogoda niby fajna bo słonce super tylko dlaczego tak zimno??? Wczoraj jak szłam do pracy to było -10 a dzis -6 . A ja już nie mogę patrzeć na moją kurtkę zimową!
Spodenki musisz koniecznie przymiezyć, jesteś ode mnie wyższa i ważysz 5 kg mniej wiec na pewno będziesz wygladać w nich świetnie! Ja to w spodenkach chodzę tylko latem, ale jakbym miała szczuplejsze nogi to chodziłabym i zimą i do tego grube rajstopy. Musisz zaczać inaczej patrzeć na siebie słonko, bo juz nie ważysz 80 tylko 60! ![]()
A jak to nie ma takiego zawodu że się tylko ćwiczy a nie bierze udziału w rywalizacji? Migdał rób kurs instruktora fitness i będziesz miała przyjemne zajęcia z przyjemnymi zyskami ![]()
Justynagar może by Ci było lepiej jednak nad pracą w biurze się skupić, bo w domu jest fajnie, ale jednak wiele rzeczy rozprasza.
A możesz jeszcze raz dokładnie napisać co z tego Clinique'a kupiłaś że buzia już lepsza? Super że wróciłaś do biegania po dworze, to na pewno dużo ciekawsze niż bieżnia ![]()